2008. szeptember 11., csütörtök

Eurobike 2008 - Birdy 2009 ( Riese-Müller )

















Iszonyatos innovációval, gyönyörű modell fejlesztésekkel vonult fel a Riese&Müller német gyártó, aki a Birdy szülőatyja is. Első fontos hírünk velük és a termékeikkel kapcsolatban, hogy 2009-től a teljes, igényes kínálatuk elérhető az Evobike-nál a prémium kategória kedvelőinek nem "csak" a Birdy összecsukható modellek. Általánosságban a német gyártóról az alábbi dolgokat érdemes tudni: csak a legmagasabb minőségben gyárt kerékpárokat, mindig élen járnak a rendszerben gondolkodásban, kényelmes túra illetve világjáró, városi kerékpárokat fejleszt és valósít meg, a világ legjobb összecsukható, teleszkópos kerékpárját a BIRDY-t évek óta gyártják óriási világsikerrel, 2009-től a teljes kínálatuk elérhető Hybrid kerékpárként is.
A Hybrid rendszert mint elektromos hajtásrásegítő kell érteni mert a kerékpáros teljesítményét egészíti ki az előre beállított módon, jövőre 4 előrre választható fokozatban, melyeket egy kis digitális kijezőn a kormányon tudunk figyelemmel követni más fontos információkkal egyetemben. Nagyon nagy élmény izzadság mentesen, fogcsikorgatás nélkül átlépni a 40 km/h kerékpárral miközben a munkába menet mondjuk még nem folyik az izzadság a saját ingújjunkból.
A teljesség igénye nélkül igyekszem a nagyobb fejlesztések bemutatni tőlük mivel 10 oldal sem lenne elég mindent leírni a 2009-es újdonságokról. A rendszer finomsága, hogy a fékkarhoz nyúlva először a veszteség energiát próbálja hasznosítani mivel a fékek helyett az agymotor dolgozik először mint generátor az akkumulátorok visszatöltése érdekében és a kart jobban meghúzva reagál csak a tényleges fék rendszer. Nem egy bonyolúlt rendszer de sok elektromos kerékpár hagyja ki ezt a microkapcsolós kis lehetőséget pedig ez több 10-20 kilómétert is jelenthet megfelelő használat mellett a kerékpár hatótávolságát tekintve.
A Hybrid család új tagjai: Jetstream, Birdy, Delite ezek között van férfi-női modell és természetesen folding bike is mint a Birdy.
A Jetstream váza foglalja magába az akkumulátor csomagot ami a hátsó kerékagyba fűzött elektromos agymotort látja el igény szerinti energiával.
A Jetstream Hybrid már most kapott Eurobike díjjat a megvalósított ötlet igényessége és a megvalósítás technológia színvonala miatt!Krém fehér és antracit ( szürke ) színben fog pompázni a Hybrid modell, a 250 Watt-os agymotor a német szabvány miatt 25 km/h-ban maximalizálja a kerékpár sebességét az agymotor teljesítményén keresztül ( leszabályozva ).
Az expedíciós csúcsmodell az Intercontinental nem kapta meg a Hybrid rendszert mert ez a modell a professzionális világtúrázóknak készült ahol nem igény a rásegítés és nem is könnyen oldható meg az akkumulátorok utántöltése.
A Delite létezik normál és Hybrid modellként is természetesen full teleszkópos modell ez is, nagyon nagy felszereltségi opcióval.
A Homage sem kapta meg a Hybrid rendszert mivel tökéletes modell városi és városon kívüli használatra is.
A zárt láncvédős egyben lengővillás, szép Culture is elérhető az Evobike-nál mostantól. Az Avenue tökéletes az igényesebb női kerekezőknek mert a megjelenése elismerést vált ki mindenkiből, a letisztult formáinak és kényelmének köszönhetően. Itt nem egy kormányra borult testtartásra kell gondolni sokkal inkább az egyenes gerinc adta kényelem és a városi közlekedés biztonságosabb átláthatóságát biztosító ülőhelyzetre.
Most nem utolsó sorban beszámolok a kis kedvencünkről;Birdy: a színekben is van változás a zöld szín csak nehezebben rendelésre elérhető a narancssárga színnel együtt.Van viszont új polírozott, lakkozott alumínium váz és élénkebb, érett sárga szín.
A Birdy Speed elérhető limitált lakkozott, polírozott alu vázzal és első-hátsó tárcsafékkel is végre, nem mintha a hydraulikus Magura HS 33 -as felni fék nem lett volna elég a kerékpár gyors lefékezésére.
Reményeik szerint a Rohloff-os modell is lesz tárcsafékkel kérhető változatban, az első lámpát pedig profi B&M ledes-re cserélték az agydinamós világítási rendszerek esetében. Tárcsafék esetén teljes egészében feketére színezett felnikkel fűzik a kerekeket. Jelenleg Shimano hidraulikus tárcsafék van alapból a tárcsás gépeken.
A Hybrid Birdy egy kormánytáskában viszi az akkumulátorait amit Klickfix rendszerrel le is tudunk venni mivel az elektromos csatlakozó is egy mozdulattal bontható a táska külső részén de a táska és a Hybrid rendszer nem befolyásolja az összecsukhatóságát a kerékpárnak.
A Speed Birdy: 10.3 kg lesz, a Hybrid Birdy pedig: 18.4 kg menetkészen.
Megint nagyon nagyot léptek a R&M-nél a minőségi kerékpározás érdekében.
Amint van bővebb információnk is azonnal jelentkezünk vele.
Birdy->

Nincsenek megjegyzések: