2008. június 2., hétfő

2009-es Elektromos Birdy bemutató ( hybrid )













A német Riese&Müller meghallgatta a közönség kérését és 2009-től minden modelljük mint pl.: a Birdy-k is elérhetőek lesznek egy elektromos agy motorral működő hajtás rásegítő rendszerrel is.
Magyarán lesz elektromos, összecsukható, teleszkópos, kicsi táskába tehető, teljes értékű modell család is! A nagyobb 26"-os keréken gördülő kerékpárjaikat is felszerelik kérésre ezzel az elektromos agy motorral.
Persze mondhatjuk - minek nekünk elektromos agy motor egy kerékpárra?A válasz egyszerű: akarunk mozogni de vagy az egészségünk, vagy a terep viszonyok, vagy a ruházatunk nem engedi meg a túlzott terhelést, izzadást. Öltönyben, leizzadva érkezni nem olyan megnyerő de elektromos rásegítővel megoldható a kerékpározás "szalon" képesen is! Utána délután ugyanezzel a kerékpárral mehet a komolyabb edzés is.... A számtalan előny mellett meg kell említeni, hogy ezidáig ilyen prémium kategóriás folding ( összecsukható ) kerékpáron nem létezett elektromos agy motoros rásegítő rendszer sem. Az elérhető 30 km/h nagyon is hívogató városban vagy hegynek fel emelkedőn is! Nem szabad elfeledkeznünk az idősebb korosztályról és a rekreációról sem amikor nagyon jól jön ha a szervezetet csak részben terheljük a kerékpározással és részben segít a néma, környezetbarát, könnyű elektromos rendszer!
Következik a gyári hír:

2009-es újdonságok a Riese und Müller cégtől: Hybrid kerékpárok

Örömmel jelentjük be, hogy a cégünk által forgalmazott és egyre népszerűbb Birdy összecsukható csúcskategóriájú kerékpárok gyártója a 2009-es évben palettáját újabb különleges termékekkel bővíti.

A Riese und Müller cég a jövő évtől bevezeti a Pedelec kerékpárok gyártását. A teljes teleszkópos csúcskategóriájú kerékpárok darmstadti gyártója kibővíti választékát összesen háromfajta különböző E-bike modellel. A három modellel három különböző felhasználó csoportnak kíván megfelelni, úgymint a hétvégi-hobbi kerékpárosok, a mindennapi kerékpárosok és a sportolók táborának. A Hybrid név alatt a modellek a folyamatosan terjeszkedő E-bike piacra kerülnek bevezetésre. A névadás következetes, mert egy Hybrid kerékpár az kettős meghajtású jármű. A Hybrid kerékpárnál a meghajtás kettős, ugyanis az elektromotor erejét kombinálja a kerékpáros izomerejével.

Az új Hybrid flottával egyedi fejlesztést hajtott végre a Riese und Müller: A cél az volt, hogy a konkurenciához képest a modellek minden tulajdonságukban a legjobb értékeket képviseljék. A kerékpárokkal szemben támasztott célok az alábbiak:

  • Magas komfortszint (teljes teleszkóp alkalmazása) mellett alacsony tömeg
  • A meghajtás és az akkumulátor integrálása, egybeépítése (igényes design, hogy a kerékpár küllemre is tetszetős legyen)
  • Nagy hatótávolság
  • Kivehető akkumulátor
  • Nagyon jó teljesítményű elektromos hajtómű

Az E-bike flottát a Jetstream Hybrid vezeti be. Egy teljesen új váz design jellemzi alacsony átlépési magassággal. Közvetlenül a Hybrid üzemmódhoz lett kifejlesztve. Az akkumulátor az alsó vázcsőbe van besüllyesztve és töltéskor könnyedén kivehető. A Jetstream célcsoportja a hétvégi, hobbi és a mindennap kerékpározók tábora. Ebből következően ezt a modellt azon kerékpárosoknak is ajánljuk, akik a terhelést az E-technikával szeretnék csökkenteni.

A teljes teleszkópos Hybrid Birdy lesz a piacon a legkönnyebb Pedelec, azaz Hybrid kerékpár. A már jól ismert ismert váz design elektromotorral mindösszesen csak 18 kg. Ugyanazok a technikai megoldások jellemzik a kerékpárt, mint a normál méretű Hybrid kerékpárokat. Az E-Birdy az összecsukhatóságot és a kiváló használhatóságot kombinálja egy elektromotor segítségével. Az akkumulátor itt is elrejtésre került, mégpedig egy egyénileg formált elülső kormánytáskába.

A Delite Hybrid a Hybrid paletta utolsó sportos és erőteljes eleme. A Delite-nél az akkumulátor a főváz háromszögében kerül elhelyezésre és töltéskor szintén kivehető. Egy körülbelül 23 kilogrammnyi tömeggel meg kell feleljen a mindennapi kerékpározóknak és a sportolóknak is. Az akkumulátor teste egy motorkerékpár blokkjára emlékeztet, de nem feltűnő, hanem illeszkedik a vázba és hűen tükrözi a kerékpár sportos stílusát. A Delite-nél is természetes a teljes teleszkópos rendszer, mivel a jelentősen magasabb sebesség miatt magasabb a megkövetelt biztonság. A Delite Hybriddel 45 km/h vagy még több is játszva elérhető.

Jetstream Hybrid technikai adatai:

· 250 Watt BionX motor a hátsó kerékagyban

· 25 km/h maximális sebesség (leszabályozva)

· Alacsony tömeg: 23 kg-tól

· Áttétel: 52 fog, 13-32, 9 fokozat

· Egy fordulattal megtehető út: 3,26-8,02 m

· Hatótávolság: alapbeállítás mellett 37 km

· Ára: várhatóan 2999 Euro (alapfelszereltség)

Birdy Hybrid technikai adatai:

· 250 Watt BionX motor a hátsó kerékagyban

· 25 km/h maximális sebesség (leszabályozva)

· Extrém alacsony tömeg: 18 kg-tól

· Standard áttétel: 56 fog, 13-32, 9 fokozat

· Speeddrive áttétel: 52 fog, 13-28, 7 fokozat

· Egy fordulattal megtehető út: 2,41-5,93 vagy 2,56-9,10 m (Speeddrive)

· Hatótávolság: alapbeállítás mellett 37 km

· Ára: 2999 Euro (alapfelszereltség)

Delite Hybrid technikai adatai:

· 250 Watt BionX motor a hátsó kerékagyban

· 45 km/h vagy még magasabb maximális sebesség

· Alacsony tömeg: 23 kg-tól

· Áttétel: 5/42 fog, 13-32, 9 fokozat

· Egy fordulattal megtehető út?? 2,58-8,17 m

· Hatótávolság: alapbeállítás mellett 55 km

· Ára: 3499 Euro (alapfelszereltség)

Amint bővebb híreink is vannak az új, hybrid modellekről közé tesszük itt!

Nincsenek megjegyzések: