2008. december 10., szerda

Világítás elem nélkül?Igen!Reelight




Megtettük az első kísérleteket egy szakadt Favorit vázas csodán, hogy a normál kerékpárokkal kompatibilis megoldásait teszteljük a Reelight elem nélküli kerékpáros lámpáknak.Régebben már írtunk az Eurobike díjas, környezetvédelmi, indukciós elven működő csodáról, de most a gyakorlatban próbálja igazolni a megfelelőségét.
Kezdjük rögtön a felszereléssel:adnak szinte mindent hozzá, csavarokat, rozsdamentes tartókonzolokat, küllő mágneseket...stb.
Mivel indukciós elven működik erős mágnesesség alakul ki a konzol végén rögzülő lámpa és a küllőkre épített mágnesek között.A vonzás fizikai törvénye okozza a nehéz beállítást a lámpa rendszerben mert ugye előírás szerint a küllő mágnesek és a lámpa belő oldala között üzem közben 1-3 mm távolságnak kell lennie!Idáig szép is minden csak a mágnesek olyan erősek ha nem 4mm távolságra rögzítjük a küllő mágneseket a lámpától akkor magához húzza az egész lámpát mozgás közben!Tanulság: a lámpatartó konzol túl rugalmas ezért jobb 4 mm-re beállítani a küllő mágnesektől.
A villogó egyébként nagyon szépen világít még nappal is jól látható, este a kertben letámasztott csodakerékpárra szóltak a szomszédok, hogy úgy felejtettem a lámpát mert megállás után még sok percig villogott nekem.
Nem-nem mondom nekik automata hadd világítson ingyen van a fénye mert hazafelé jövet már "beletankoltam" energiát.
Valljuk be a konzolon hajlítottam kicsit hogy stabilan álljon és ne rántsa oda magához a küllőmágnes a lámpákat de innentől ha nem töröm le vagy össze boldogan fog nekem ingyen villogni elem nélkül!
Éjszakai fényképekkel is beszámolunk rövidesen a lámpa munkásságáról.

Nincsenek megjegyzések: