2008. március 20., csütörtök

Nazca Gaucho 2008





Rövidesen elérhető a Nazca új 2008-as Guacho modellje is. Most kaptuk meg a részletesebb információkat a kerékpárról. A felszereltségen és a kész kerékpáron is látszik a sok éves tapasztalat és az alapos fejlesztő munka.
Részletesebben a gyári leírás:

A kerékpár, amely teljes mértékben kielégíti az igényeidet és elvárásaidat:

A Gaucho gyors, stabil és nagyon kényelmes magas építésű fekvőkerékpár. Minőségi alkatrészekkel szerelt a megfelelő kidolgozás, megbízhatóság és tartósság érdekében. Ingázásra, edzésre vagy hosszabb utazásokra és túrákra ajánlott.
A Nazca Gaucho jellegzetessége a teljesen új fejlesztésű váz, mely egy újabb változata annak a koncepciónak, mely sikeresen mutatkozott be a Paseo-val és később a Fuego-ra is lett adaptálva. Ebben a kialakításban az egyedi az, hogy a fő vázrész, a hátsó villa és vázrész egy CNC esztergált alumínium lemez segítségével van rögzítve egymáshoz., mely egyben a hátsó villa csapágyazását is tartalmazza. Ez a kialakítás nagyon erős, merev és könnyű. Ez a megoldás egyben jól védett a korrózió ellen. Minden egyes kerékpáros kényelme biztosítható az ülésszög állíthatósága miatt. Az ülést is gyorsan ki lehet cserélni az alkalmazott gyors zárak segítségével.

A Gaucho-hoz egy új típusú 26”-os első teleszkópos villát fejlesztettek 25 mm rugóúttal és állítható keménységgel. A hőkezelt alumínium villába egy rugós tagot építettek be erősített acél hüvellyel a tartósság és a könnyű karbantarthatóság érdekében. A teleszkópos villa csak az ASS modellekhez választható. Maximális gumi méret 40 mm.

Kormányzási változatok:
USS (nem teleszkópos első villa)
ASS (teleszkópos első villával vagy anélkül)
Aero kormány (teleszkópos első villával vagy anélkül)

A kerékpár több változatban kapható
All-round – választani lehet a Shimano Deore 3x9 sebességes vagy a SRAM Dual Drive váltórendszer között
Top-touringShimano Deore XT-vel szerelve
SportShimano Tiagra váltórendszerrel szerelve 24 küllős Alex kerekekkel.
A Rohloff Speedhub 500/14 agyváltós verzió is elérhető.

Minden változat hatékony tárcsafékkel szerelt, akár mechanikussal akár hidraulikussal. A láncvezetés miatt a V fékek nem alkalmazhatók.
A Gaucho-hoz egy teljesen új csomagtartót terveztek, mely egyaránt megfelel a hagyományos oldaltáskáknak és a direkt fekvőkerékpárra tervezett táskáknak is (´banán táskák´). A maximális terhelhetősége a csomagtartónak 25 kg. Alsó csomagtartók is kaphatók hozzá, melyek segítségével két extra táska helyezhető fel az ülés alá még pluszban.

Nincsenek megjegyzések: